Deskundige advocaat voor bouwrecht in omgeving Assen

Weigert de gemeente uw bouwvergunning of verliep uw bouwproject niet volgens de regels van de kunst? Worstelt u met bouwgaranties of bestekafwijkingen? Als gespecialiseerd bouwrecht advocaat kunnen wij u in deze en andere bouwkwesties bijstaan met deskundig advies op maat. We treden op voor opdrachtgevers en aannemers, inclusief begeleiding bij hoger beroep.


Bouwrecht advocaat voor opdrachtgevers

Wanneer u als opdrachtgever wil bouwen of renoveren, komt er heel wat op u af. Niet alleen zal uw project gebonden zijn aan overheidsvergunningen, maar ook de kwaliteitseisen worden steeds strenger en kosten lopen snel op. Een fout is snel gemaakt vaak met stagnatie en onvrede tot gevolg en dan moet u weten waar u aan toe bent en wat u nog mag verwachten.


Als advocaat voor bouwrecht bieden wij u als opdrachtgever een juridisch kader. Het is onze deskundigheid en specialisme u te adviseren over het contract met de architect en de aannemer, maar we kunnen met alle partijen ervoor zorg dragen dat het bestek u en de aannemer voldoende duidelijkheid geeft: wat is je plan en wat staat er tussen partijen vast, zul je, wat je denkt besteld te hebben, uiteindelijk krijgen en met name tegen de afgesproken prijs en binnen de gestelde tijd? Wat voor garanties worden mij geboden dat het werk goed komt? Wie verzorgt het toezicht op de bouw? Vertrouwen alleen dat het goed zal komen, is niet genoeg. Wanneer en hoe maak je kenbaar dat het je niet naar de zin gaat en wanneer en hoe maak je dat bespreekbaar?


Bouwrecht advocaat voor aannemers

Als architect of aannemer weet u van aanpakken, maar stelt u zich ook bloot aan (vaak substantiële) risico's. Kostprijzen schieten tijdens het werk de lucht in, onderaannemers presteren niet, de oplevering loopt vertraging op, of er is onverwacht meer of minder werk. In al deze gevallen bewaken wij uw rechten en plichten. Daarnaast kunnen wij u ook helpen om sluitende offertes op te stellen of milieuvergunningen helpen regelen, en bieden we rechtsbescherming bij nalatigheid van de opdrachtgever..

Heeft u een advocaat voor bouwrecht nodig in Assen of omgeving?

Aarzel niet om contact met ons op te nemen als u vragen heeft. Dit kan zowel via telefoon als via ons contactformulier op de website. Wij helpen u graag verder.