Is uw arbeidsovereenkomst beëindigd of zoekt u bemiddeling bij een arbeidsconflict? Bij Paul van Dijk Advocaat als arbeidsrechtspecialist in Groningen kunt u betrouwbare rechtsbijstand verwachten. Ook staan wij u graag bij in geval van gesubsidieerde (pro deo) rechtsbijstand via de Raad voor Rechtsbijstand. Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op.

Arbeidsrecht

U kunt bij Paul van Dijk Advocaat in Groningen terecht voor:

  • Beëindigen van de arbeidsovereenkomst met wederzijds goedvinden
  • Ontslag
  • Transitievergoeding
  • Billijke vergoeding
  • Vaststellingsovereenkomst
  • Bedrijfseconomisch ontslag
  • Arbeidsconflict
  • Disfunctioneren

Ontslag

Bij een reorganisatie of economisch ontslag wegens financiële of bedrijfseconomische redenen moet aan drie voorwaarden worden voldaan voor een bedrijfseconomisch ontslag. Er moet ten eerste sprake zijn van een bedrijfseconomische reden; de juiste werknemer moet voor ontslag zijn voorgedragen en het moet niet mogelijk zijn om u te herplaatsen. Voor advies kunt u altijd contact opnemen met Paul van Dijk Advocaat.

Contact

Beëindigen van de arbeidsovereenkomst

Een werkgever kan u om verschillende redenen willen ontslaan. Indien u minimaal twee jaar in dienst bent geweest en onvrijwillig uit dienst gaat, heeft u na beëindiging van de arbeidsovereenkomst recht op een transitievergoeding. Als u uw werkgever een ernstig verwijt kunt maken met betrekking tot het ontslag, dan kunt u in de ontslagprocedure aanspraak maken op een aanvullende billijke vergoeding. Steeds is van belang dat u goed wordt bijgestaan door een deskundige advocaat met expertise op het gebied van arbeidsrecht.

Bij beëindiging van een arbeidsovereenkomst met wederzijds goedvinden worden de afspraken omtrent het ontslag vastgelegd in een vaststellingsovereenkomst. Laat deze altijd controleren door een arbeidsrechtsadvocaat.

Arbeidsconflict

Een uit de hand gelopen meningsverschil kan een arbeidsconflict veroorzaken, waardoor ontslag dreigt, ziekte kan daarbij een rol spelen. In dat geval heeft u zo snel mogelijk een arbeidsrechtsadvocaat nodig die u kan adviseren in uw rechtspositie en u kan wijzen op uw rechten en plichten. Neem hiervoor contact op met Paul van Dijk Advocaat in Groningen.